pet-vilt

PET-vilt wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Op zoek naar iets unieks én duurzaams voor kantoor? Kies voor PET-vilt van Viltr.

Bestel sample pakket
De PET-vilt specialist

Viltr is dé specialist voor maatwerk wanden van PET-vilt. Met onze eigen ontwerpstudio, productie faciliteit en montage experts leveren wij unieke wanden van dit prachtige en functionele materiaal.

Voor wie?

Wij werken graag samen met interieur architecten en interieurbouwers, maar ook leveren wij maatwerk voor particulieren. Met ons samenwerken? Stuur jouw verzoek naar hello@viltr.nl.

Waarom PET-vilt?

PET-vilt panelen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen, deze 9mm panelen zijn 100% recyclebaar, akoestisch dempend, geluids-absorberend brandvertragend en kleur-en slijtvast.

Grootste online aanbod van Europa

Op onze webshop Viltstore.com vind je de grootste collectie PET-vilt ontwerpen van Europa. Van hangpanelen, room dividers tot leuke accessoires om weg te geven. Check de webshop via viltstore.com.

Van PET-Fles tot paneel

PET-vilt van Viltr is milieuvriendelijk, duurzaam, heeft een warme uitstraling en unieke touch. Wij maken unieke en op maat gemaakte designs voor kantoor, horeca, scholen, of thuis. PET-vilt heeft uitstekende akoestische eigenschappen en kan op tal van manieren worden verwerkt.

1

PET-fles inzameling

Het begint allemaal met de inzameling van PET-flessen. Deze worden in distributiecentra bij elkaar gebracht en schoongemaakt.

2

PET flakes

Vervolgens worden de flesjes versnipperd tot zogeheten PET-flakes. Deze snipper zijn de basis voor onze mooie panelen.

3

Persen tot plaat

Door de flakes tot draden te maken en deze te verweven krijg je zachte matten. Tijdens het verhitten wordt er eventueel kleur aangebracht en worden de platen zacht, maar toch zeer stevig.

4

Snijden met precisie

Onze speciale machine kan de platen volgens onze tekeningen tot op de tiende millimeter nauwkeurig snijden. Ook schuine kanten is geen probleem.

5

Design naar de klant

Zodra het design is gesneden stellen wij het ontwerp samen (vaak vanuit meerdere kleuren) en verpakken wij het netjes voor transport.

Dit is het materiaal

Dit zachte, maar stevige materiaal wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen, waardoor het zeer duurzaam is. Het heeft andere voordelen, zoals makkelijke onderhoud en lange levensduur. PET-vilt kan ook gerecycled en opnieuw hergebruikt worden.

Bekijk alle kleuren

Omdat PET-vilt wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen krijgt plastic een tweede leven. Wij zijn ervan overtuigd dat dit tweede leven nog mooier wordt nadat wij ermee aan de slag zijn gegaan.

En zolang wij PET-flessen zien rondzwerven in de natuur, motiveert dat ons om meer unieke producten te ontwikkelen.

Onze missie

meer over ons

Technische
Specificaties

Makkelijk onderhoud

Onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig

Akoestische werking

Akoestische dempend én geluidsabsorberend NRC 0.85

Kleurvast

Kleurvast, slijtvast en UV-gestabiliseerd

Brandvertragend

Brandvertragend (klasse B1)

Gerecycled

Gemaakt van gerecyclede PET-flessen

100%

Recyclebaar

9mm

Dikte 9mm, plano afmeting = 2440 x 1220 cm

Kleursample ontvangen?
Sutur dan een bericht naar hello@viltr.nl

Producten gemaakt van
PET-VILT

PET-Vilt panelen

Heb je zelf een PET-project? Bij ons kun je ook terecht om onbewerkte panelen te bestellen. Van 1 tot 1000 stuks is mogelijk. Bekijk alles opties in onze webshop www.viltstore.com.

Maatwerk logos

Lijkt het je wel wat om iets van PET-vilt te hebben, maar is een gehele muur iets teveel van het goede? Kies er dan voor om jouw logo aan de wand te hebben. Al vanaf €150 heb je een logo van een meter breed hangen.

Bureau oplossingen

Voor kantoortuinen hebben we een speciale lijn ontwikkeld, de Deskify. Hiermee splits je kantoortuinen tot fijne en veilige werkplekken. Ook ideaal voor de thuiswerker, want het maakt van je keukentafel een private office! Bekijk de designs op www.deskify.nl

Over ons

Viltr maakt creatieve, unieke en duurzame producten van PET-vilt. Wij willen laten zien dat van een wegwerpproduct iets nieuws en moois kan worden gemaakt. Iets om te gebruiken, naar te kijken of van te genieten, voor het leven.

Bijdragen aan een schonere wereld en verduurzaming van de samenleving met unieke, duurzame designs. Dat is wat we willen bereiken met Viltr.

Hangpanelen voor jouw kantoor

Design: Duo Palms
Beschikbaar in 28 kleuren

Unieke, geluidsabsorberende grote panelen, voorzien van diverse designs. Zeer geschikt als room dividers in kantoren, wachtruimtes en woonkamers. Bevestigd aan het plafond, maar ook vast te klikken aan systeem plafonds.

Naar de shop

Onze blije klanten

Ziet er fantastisch uit! Heel erg bedankt heren!

Anera
Paul - Director Anera BV

Fantastische samenwerking tussen KunstKubus & Viltr. De punt van de kubus is in zijn geheeld bekleed door Viltr.

Kunstkubus Rotterdam
Joost de Groot - Founder van Kunstkubus Rotterdam

Prachtig bedrijf. Bij vragen krijg je binnen een dag antwoord. Afwijkende kleur bestellen? Géén probleem! En zéér vlot bezorgd! Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen.

Jettie
Trustpilot Review Viltstore.com

Wat een fijn bedrijf om zaken mee te doen! Wij wilden een product in een andere kleur dan aangegeven op de site. Daar stuurde ik een mail over. Kreeg direct antwoord. Na de bestelling werd het pakket heel vlot en keurig afgeleverd. We zijn er super blij mee. Ik kan anderen beslist aanbevelen om bij Volgt een aankoop te doen!

Chantal
Trustpilot Review Viltstore.com

Mooie producten! Zien er uit als op de website wordt aangeboden. Levering netjes en volgens afspraak. Zeer tevreden met design en resultaat van geluidsreductie.

Liesbeth Baars
Trustpilot Review Viltstore.com